tiistai 22. heinäkuuta 2014

Retroverhoja

Ihanaa, kun on kesä ja loma! Olen viettänyt aikaa lähinnä ulkona ja parvekkeella, nukkunut pitkään, syönyt paljon herkkuja ja nauttinut auringosta. Olen myös hieman sisustellut: viime viikolla löysin Uffin alepäiviltä kahdet retroverhot, jotka ripustin ikkunaan näin kesän kunniaksi.

Olohuoneeseen löysin Tampellan Piennar-kankaasta ommellut verhot neljän euron kappalehintaan.


Ei voi muuta sanoa kuin että verhot ovat aivan ihanat ja sopivat meidän olkkariin kyllä tosi hyvin! Fiilistelen niitä joka kerta kun näen ne. Niistä tulee mieleen lapsuuden kesät Viitasaaren-mökillämme. Löysin Piennar-verhoja itse asiassa kolme kappaletta ja ostin ne kaikki, mutta ripustin ikkunaan vain kaksi. Pitää vielä miettiä, mitä teen sille kolmannelle verholle. Onko ideoita? Mielelläni käyttäisin kankaan niin, ettei sitä tarvitsisi leikellä kovin pieniin osiin.


Tuossa kuvassa näkyy hyvin myös kaksi retrotäkkiä, jotka löysin niin ikään Uffilta. Kirkkaanpunaista (4 euroa) olen käyttänyt piknikeillä ja rannalla makuualustana, ja pinkki (2 euroa) on ollut sohvalla varapeittona. Nuo ovat ensimmäiset retrotäkkini!

Meinasi muuten iskeä pieni paniikki, kun pinkki täkki oli tartuttanut kuivaustelineessä väriä siihen kolmanteen Tampellan verhoon. Olin jo hetken varma, että verho pitää silputa tyynynpäällisiksi  tai pahimmassa tapauksessa heittää kokonaan menemään, mutta tälläkin kertaa luottotahranpoistoaineeni sappisaippua pelasti! Panin verhon vesiämpäriin likoamaan ja heitin sekaan sappisaippuan pariksi tunniksi. Liotin verhoa saippuavedessä yön yli ja pesin sen 60 asteessa, ja värjäytymät katosivat kokonaan. Hurraa! Olen kyllä sitä mieltä, että aivan jokaisen kannattaa pitää huolta siitä, että aina on sappisaippuaa kotona esim. tuollaisten tilanteiden varalta.


Makuuhuoneeseen löysin puolestaan tällaiset punasävyiset kukkaverhot kahden euron kappalehintaan. En tiedä niiden valmistajaa enkä suunnittelijaa, eivätkä ne myöskään taida olla ainakaan kokonaan luonnonkuitua toisin kuin puuvillaiset Tampellat (nuo ovat ehkä jotain villa-polyestersekoitetta), mutta silti tykkään niistä melkein yhtä paljon! Tuo iso ja selkeä kukkakuvio miellyttää silmääni. Pitsinen päiväpeitto sai tosin vaihtua lohenpunaisesta valkoiseksi, jotta makkarin värimaailma pysyy rauhallisena eikä muutu liian räikeäksi.

Helsingin Uffeista parhaita ovat mielestäni Fredan ja Ison Roobertinkadun Uffit. Niissä on ehdottomasti paras retrovaate- ja tekstiilivaluikoima. Täkit ja makkarin kukkaverhot löysin Iso-Robalta ja Tampellan verhot taas Fredalta.


Porasimme viikonloppuna muuten viimeinkin seinään nuo Lumppulasta ja kirpparilta ostamani Livalin lukulamput. Valaisevat aika hyvin! Ja niidenkin värit sopivat makkariin kuin nappi takkiin.

1 kommentti: