sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Makuuhuoneen rumsteerausta

Ostimme jokunen viikko sitten Itäkeskuksen kierrätyskeskuksesta parillakympillä rulopöydän miehelle pienoismallien maalauspöydäksi. Rulopöytä sopii maalauspöydäksi täydellisesti, koska kannen alla pienet maalipurkit sun muut eivät kerää pölyä ja maaliroiskeetkin saa piiloon. Pöytä ei miellytä silmääni mitenkään erityisen paljon: muoto on kiva, mutta pöytä on lastulevyä ja kannen mdf-levyn puunsävy on jotenkin keinotekoisen näköinen. Hyvä ostos se kuitenkin oli hintaansa nähden.


Päädyimme muuttamaan makuuhuoneen huonekalujen järjestystä, koska huoneeseen piti saada mahtumaan toinenkin työpöytä. Sänky siirtyi toiselle oviseinustalle niin, että pitkälle seinustalle mahtui molempien työpöydät riviin. Pöydät näyttävät mielestäni ihan kivalta yhdessä, ja järjestys toimii hyvin. Ihanaa, kun mulla on nyt ihan oma ompelupöytä!

Pöytien erilaiset puunsävyt alkoivat häiritä vähän, joten panin Siirtolapuutarha-vahakangasliinan omalle pöydälleni tuomaan vähän värikkyyttä ja elävyyttä. Liina on hyvä siksikin, että ompelukone ja saumuri pysyvät paremmin paikoillaan ommellessa. Ruokapöydän vahakangasliinaksi Siirtolapuutarhan tilalle löysin harmaata Taimi-vahakangasta Finlaysonin nettikaupan alesta.


Onhan tämä makkarimme nyt aika ahdas, mutta toisaalta pienessä 45 neliömetrin kaksiossa pitää ottaa jokainen neliö käyttöön. Pelkästään nukkumiseen tarkoitetusta makuuhuoneesta voi haaveilla sitten seuraavissa isommissa asunnoissa, jos sellaiseen tulee joskus tarve muuttaa.

Tuolin päälle on levitetty muuten uusin ompelukseni: pitkä mekko Maija Isolan 1970-vuoden Jenkka-kankaasta. Teen mekon itselleni ystäväni syntymäpäiviä varten - hän toivoi, että juhlavieraat pukeutuisivat 60- tai 70-luvun vintagevaatteisiin. Vaikka pidän sisustuksessa 70-luvun tyylistä, pukeudun yleensä enemmän 80-lukua henkiviin mekkoihin ja hameisiin. Luulen, että tuosta mekosta tulee kuitenkin sellainen, jota käytän ihan arkenakin, koska saan tehdä sen juuri omannäköisekseni.Tuolta rulopöytä näyttää sisältä. Sinne mahtuu kyllä paljon tavaraa! (Kissa onnistui muuten tunkemaan melkein kaikkiin kuviin :D.)Löysin Jyväskylästä kirpparilta 50 sentillä Sarviksen punaisen ruokailuvälineidenkuivatustelineen, jonka otin käyttöön virkkuukoukkujen ja puikkojn säilytystelineenä. Toimii! (Toisella kirpparilla samainen teline olisi maksanut viisi euroa. Onneksi en ostanut, koska seuraavasta paikasta löysin saman kymmenen kertaa halvemmalla.)

Liinavaatekaapin päällä on Lumppulasta huutamani Livalin punainen seinävalaisin ja Ariksen vähän isompi valkoinen seinävalaisin. Aris kiinnitetään työpöytäni yläpuolelle työvalaisimeksi ja Lival taas lukulampuksi sängyn yläpuolelle, kunhan kaverini palauttaa poran lainasta. Yöpöydällä oleva Block ei oikein riitä lukuvaloksi - toisaalta, kuka nyt uuninlampun valossa lukisikaan.

1 kommentti: