sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Lundia-fiilistelyä

Mulle on tullut nyt tässä kevään aikana aivan käsittämätön hinku saada meille lisää Lundiaa. Löysin lapsuudesta tutun huonekalumerkin uudelleen viime kesänä, kun ostimme käytetyn Lundia-kirjahyllyn Ikean klohmojen Expeditien tilalle. Fiilistelen vieläkin joka päivä sitä, miten nätti ja käytännöllinen kirjahyllymme on. Miksipä käytännöllistä Lundiaa ei siis hankkisi muuallekin, sitä kun saa vieläpä edullisesti käytettynä?

Tällä viikolla ostimme ystävältäni 78 cm korkean hylly-kaappikokonaisuuden pilkkahintaan. Mietin kauan, mihin panisin hyllyn ja mihin käyttöön se tulisi. Lopulta sen paikka löytyi eteisestä, jossa se palvelee kenkä- ja sälähyllykkönä. Hyllyillä on koreja, joissa voi säilyttää kaikenlaista eteissälää (muistilappuja, kyniä, kenkälankkeja), ja alimmalla hyllyllä liukuovien takana on kenkiä. Nyt kapea ja pieni eteinen on paljon tilavampi ja käytännöllisempi, kun suurin osa kengistä on piilossa ovien takana.
Säilytyskorit ostin Emmaukselta 40 sentin kappalehintaan. Avohyllyllä on näkyvissä kivat retrokorit, ja uudemmat korit ovat ovien takana piilossa.

Oletteko muuten koskaan nähneet tuollaisia Lundia-liukuovia? Minulle nuo olivat aivan uusi tuttavuus. Kätevät ja nätit ne kyllä ovat! (Lattialla ei ole muuten nyt mattoja, koska ne odottavat tamppausta kasassa parvekkeella.)


Seuraavaksi aion kasata Lundioista olohuoneeseen pianon yläpuolelle seinähyllyn, johon panen esille retropeltipurkkeja ja Riihimäen maljakoita. Löysin Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta jo yhden tikkaan ja hyllyt. Toinen tikas on vielä etsinnässä. 


Tuollaisia 48 cm korkeita tikkaita on tosi vähän missään myynnissä. Yhden ilmoituksen löysin Tori.fistä, mutta myyjä ei suostu postittamaan tikasta Tampereelta Helsinkiin, koska siitä on "liikaa vaivaa". Uutenakaan en viitsisi tikasta ostaa, koska uusien ja käytettyjen sävyero on usein silmiinpistävän suuri. No, onneksi saan ensi viikolla auton lainaan kälyltä, niin voin tehdä reissun kierrätyskeskusen Espoon-kierrätystavarataloon. Jospa sieltä löytyisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti