sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Seinähylly

Eipä ole viime päivinä jäänyt oikein aikaa blogin päivittämiselle. Ensi viikolla on tiedossa yksi iso työmatka, joka on vaatinut paljon valmistautumista. Olen ollut töissä aamusta iltaan. Juhannuksen jälkeen onneksi helpottaa, ja pian koittaa kesälomakin, jolloin kodinlaittohommille ja blogin kirjoittamiselle on ruhtinaallisesti aikaa!

Eilen porasimme seinään jälleen yhden Lundian. Mainitsin viime päivityksessä, että etsin yhtä 48 x 30 cm -kokoista tikasta seinähyllyä varten. Löysin tikkaan lopulta Huuto.netistä yhdeltä Lundia-myyjältä, jolta sain ostettua samalla myös seinäkannakkeet. Toisen tikkaan täytelevyn hain Lundia-liikkeestä uutena, mutta muutoin löysin kaiken käytettynä. Propsit Lundialle muuten siitä, että sain myymälässä tosi hyvää palvelua, vaikka olin hankkinut kaikki kalliimmat osat käytettynä ja ostin liikkeestä vain edullisemmat puuttuvat osat. Lundialla tosiaan ymmärretään kierrätyksen tärkeys.

Seinähyllyyn pääsivät kauneimmat Riihimäen lasin retromaljakot, Aalto-maljakko, itse koristelemani teekannu sekä lajitelma retropeltipurkkeja, tarjottimia ja muovipurnukoita.
Kaikki muovipurnukat ja tarjottimet sekä Granitin omenakippo ovat kirpputorilta ja second hand -kaupoista, samoin raidalliset Chymos-purnukat. Unikko-purkin olen saanut anopilta, ja suurin osa venäläisistä teepurkeista sekä takarivistä pilkottava ruusupurkki ovat äitini lapsuudenkodista, jos oikein muistan. Riihimäen lasin maljakot pientä ruskeaa kääntömaljakkoa lukuun ottamatta ovat puolestaan äidinäitini peruja. Ne ovat kenties arvokkaimpia koriste-esineitäni niin rahalliselta arvoltaan kuin tunnearvoltaan.

Seinähylly on niin hieno, että voisin seistä olohuoneessa sen edessä ja ihailla sitä kaiket päivät! Ja siihen mahtuu vielä uusiakin purkkeja, jos (tai kun) löydän niitä kirppiskierroksilta edullisesti.

10-vuotias siskoni on meillä juuri yökylässä (kuorsaa parhaillaan tuossa vieressä sohvalla). Hän toimi makutuomarina, kun täytin hyllyä. Täytyy sanoa, että häneltä sain kyllä parhaat sommitteluideat! Sisko myös kehui hyllyä ja sanoi sitä kauniiksi. Hauskaa huomata, että meillä on samanlainen maku, vaikka toinen on minua 17 vuotta nuorempi.

Tänään mennään Lintsille, jee!

4 kommenttia:

 1. Täällä uusi lukijasi Irmastiina Ruusukummusta....löysin sivuillesi Ryttyliisan blogista..:)

  VastaaPoista
 2. Onpa siinä kadehdittava kaapinsisältö! Tuollaisen sinisen chymoksen minäkin haluaisin, vielä ei ole tullut sopuhintaan kirpulla vastaan. Noita maljakoita on toisaalta vähän liikaakin mutta jotain noin kaunista ei voi koskaan olla liikaa. :)

  VastaaPoista
 3. Minä löysin tuon sinisen Chymoksen yhdestä second hand -kaupasta Kalliosta, maksoi muistaakseni huimat 13 euroa. Kirppareilla niitä ei juuri näy, joten ostin sen, vaikka aivan hirveästi maksoikin. Viime viikolla Jyväskylässä käydessäni löysin muuten Fidalta kaksi punaista Chymosta priimakunnossa 2,50 euron kappalehintaan! Ei Helsingissä niin halvalla saisi mistään.

  Ja samaa mieltä, kauniita esineitä ei voi olla liikaa!

  VastaaPoista