sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Jättikori

Sain lankakorin viimeinkin valmiiksi aamulla! Siitä tuli superiso, mikä on just hyvä, koska sinne mahtuvat nyt melkein kaikki langat!


Kori on virkattu trikookuteesta Virkkuri-kirjan XL-kokoisen korin ohjeella. Sovelsin ohjetta ja tein korista vielä vähän isomman. Reunaan virkkasin piparkakkureunan näin: *virkkaa 6 p yhteen silmukkaan, jätä väliin 1 s, virkkaa 1 ks, jätä väliin 1 s*, toista * - *.

Virkkurissa XL-koriin suositellaan 9 mm:n koukkua, mutta minä virkkasin korin seiskamillisellä. Pohjan ehdin tehdä kasilla, mutta jouduin vaihtamaan seiskaan sen jälkeen kun molemmat kasin koukkuni olivat katkenneet. Seiskalla virkkaaminen oli aikamoista vääntämistä, mutta toisaalta korista tuli tosi tukeva. Ei lörpähdä!

En muuten ymmärrä, miksi isot virkkuukoukut (kasit ja suuremmat) tehdään lähes aina muovista. Eihän muovi kestä paksua trikookudetta tai matonkudetta ollenkaan. Kauhavan kangasaitta on ainoa paikka, jossa olen nähnyt myytävänä metallisia kasin, ysin ja kympin koukkuja. Tähän asti olen sinnitellyt muovisilla, mutta nyt voisin hommata metalliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti