torstai 24. huhtikuuta 2014

Ruukkuja ja purnukoita

Olen löytänyt viime päivinä kivoja lasipurkkeja ja kukkaruukkuja kirppareilta kohtuuhintaan. Nyt varastossa on tarpeeksi astioita kesän yrteille ja kukille. Ihan just onkin muuten mullanvaihdon aika!Löysin Sörnäisten ja Itäkeskuksen Fidalta kolme Riihimäen lasin yhden litran Ilvestölkkiä (6,50, 7 ja 7 euroa). Ylemmän kuvan tölkissä on ilveksen kuva ja Riihimäki-teksti kyljessä, alemmissa näkyy enää haaleat jäljet valoa vasten. Kahdessa tölkissä on myös kannet (eivät alkuperäiset mutta nätit). Ylemmän kuvan kannettomassa tölkissä ajattelin kasvattaa kesällä basilikaa tai jotain toista eteläikkunalla viihtyvää yrttiä. Pääsiäisenä iskin siihen timjamipuskan, jota en ole jaksanut vielä istuttaa multaan. Kannellisille en ole keksinyt vielä käyttötarkoitusta (kuiva-ainekaapit ovat jo täynnä umpiolasipurkkeja), mutta onneksi erilaisille säilytyspurkeille tulee aina jossain vaiheessa tarvetta.

Etsiessäni tietoa Ilvestölkeistä löysin muuten Kansalliskirjaston kokoelmista hauskan vanhan lehtileikkeen, jossa on muun muassa säilöntävinkkejä ja hilloreseptejä. Ilvestölkille on nähtävästi joskus myönnetty Kotisisar-tuote-tavaramerkki. Hyviä tölkkejä ne ovatkin, ja nerokkaan muotoisia: hyllyllä tai kaapissa niiden väliin ei jää hukkatilaa, koska ne ovat kulmikkaita eivätkä täysin pyöreitä.


Itäkeskuksen Fidalta löysin kaksi erikokoista Richard Lindhin suunnittelemaa Arabian kukkaruukkua aluslautasineen vuosilta 70 ja 71 (8 ja 10 euroa). Vanhoja Arabian ruukkuja myydään jonkin verran kirpputoreilla, mutta niissä ei ole kovinkaan usein aluslautasia. 18 euroa ei ole mielestäni mitenkään kova hinta kahdesta ruukusta ja aluslautasesta. Näin itse asiassa eilen Sörnäisten Fidalla yhden toisenmallisen Richard Lindhin kukkaruukun. Siinä ei ollut aluslautasta ja se oli myös pienintä kokoa, mutta sen hinta oli 25 euroa! Ostin kolme samanlaista ja -kokoista ruukkua syksyllä Hietalahden kierrätyskeskuksesta kahden euron kappalehintaan. Niiden leimat olivat kuluneet, joten ehkä hinnoittelija ei ollut tiennyt, että ne ovat Arabiaa. Kierrätyskeskuksessa oli myös kaksi isompaa ruukkua, ja ne maksoivat muistaakseni viitisen euroa. Kaikein isoimpaan istutin toissa viikolla krysanteemin.


Kissanpesän purkaminen ja lankakorin virkkaaminen ei ole pääsiäisen jälkeen oikein edistynyt, kun työt ja muut kiireet ovat vieneet kaiken ajan. Kissat ovat ottaneet tässä välissä kaiken irti lattialla lojuvista trikookudekeristä. Parhaillaan olohuoneessa näyttää tältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti