maanantai 28. huhtikuuta 2014

Alu


Löysin perjantaina Kierrätyskeskuksesta tällaisen Alu-kahvipannun. Pähkäilin pitkään, mikähän pannun merkki mahtaa olla, koska pohjan tekstit olivat osittain kuluneet. Googlasin pitkään erilaisilla valu-, retro- ja pannu-sanojen yhdistelmillä, kunnes minulle valkeni, että pannun merkki näkyykin pohjassa vielä kokonaan. Aluhan se on! Ja sitten muistin, että meillähän on mökilläkin jotain Alu-merkkisiä juttuja.

En löytänyt netistä mitään tietoa Alu-tuotemerkistä enkä tällaisten pannujen hinnasta. Maksoin omastani 8 euroa, enkä osaa yhtään sanoa, onko se paljon vai vähän. Sisäpinta on kyllä aivan ehjä, joten pannu on vielä käyttökelpoinen, vaikka pintamaali onkin vähän kulunut. (Minua ei yhtään haittaa tuollaiset kulumat, ne tuovat pannuun vain mukavaa rouheutta.) Jäin myös miettimään, olisiko jokin pannun osa alumiinia - tuotemerkki voisi viitata siihen. Sisäosa on tosin ihan pikimusta, joten alumiinia ainakaan se ei taida olla.

Onko kukaan koskaan törmännyt Alu-kahvipannuihin? Pannun pohjassa on Made in Finland -teksti, joten suomalaisesta yrityksestä ja tuotemerkistä on kyse.

Jotenkin symppiksen ja rempsakan näköinen panneroinen tuo on. Muistuttaa vähän norsua. (Taidan tosin nähdä kaikissa kahvi- ja teepannuissa norsun kärsöineen. Pitääkin joskus esitellä täällä Kaksitvån keramiikkapajassa koristelemani teepannu, josta tuli norsu.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti