sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lisää löytöjä!

Kävipä tänään mäihä! Käväisin Itäkeskuksessa kierrätyskeskuksessa katsomassa, josko siellä olisi kivoja peltipurkkeja tai kankaita. Purnukoita en löytänyt enkä kankaitakaan, mutta sen sijaan löysin meille yöpöydäksi ihanan tiikkiviiluisen tv-tason, jossa on pyörät alla ja kaikki! Kalliskaan taso ei ollut, 20 euroa.

Pöytälevyn pinta on aika kulunut, ja siinä on myös yksi tumma rinkula. Hioin pinnan kevyesti äsken ja petsasin sen ohuesti värittömällä petsilakalla. Vielä näyttää aika laikukkaalta, mutta toivottavasti laikut ja kulumat tasoittuvat, kunhan saan pintaan lisää petsikerroksia. Epätasaisuudet eivät tosin ole mikään maailmanloppu, koska aion pitää pöydällä joka tapausessa pitsiliinaa.


Minulla olisi ollut myös parafiini- ja pellavansiemenöljyä, ja hetken aprikoin, josko öljyäisin pöydän pinnan. Parafiiniöljy ei kuitenkaan imeydy puuhun kunnolla, minkä takia pöydällä ei voisi oikein pitää liinoja eikä iltalukemiskirjoja. Pellavansiemenöljy sen sijaan haisee aika pahalta, ja en halua nuuhkia härskiintyneen öljyn tuoksua nukkuessani. Puuvaha olisi ollut kaikkein paras vaihtoehto, mutta en viitsinyt lähteä enää rautakauppaan, varsinkin kun kaapista löytyi jo purkillinen petsilakkaa. Haen sitten ensi viikolla rautakaupasta vielä vahaa petsin päälle, jottei petsin väri tartu liinoihin.


Jos meillä on joskus isompi olkkari, pöytä päätynee sinne. Se olisi aivan täydellinen esimerkiksi kukkapöytänä. Nyt sille ei ole kuitenkaan paikkaa olkkarissa, joten se saa palvella yöpöytänä. Se sopii sitä paitsi hyvin yhteen makuuhuoneen tiikkisen liinavaatekaapin kanssa.

Näytän lisää kuvia, kunhan pöytä on valmis ja omalla paikallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti