lauantai 3. toukokuuta 2014

Lival-löytöjä

Kävinpä sitten tänään Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa, kun en eilen päässyt. Ja tosiaankin kannatti käydä: löysin kaksi Livalin valaisinta, jollaisia olen etsinyt jo kauan! Meillä on Block-valaisinta lukuun ottamatta kaikki pöytävalaisimet Ikean viiden euron Grönö-valaisimia, ja vaikka ne ovat hintaansa nähden ihan kivoja, niissä ei ole oikein särmää ja olen vähän kyllästynyt niihin. (Huomasin muuten valaisimen nimeä googlatessani, että Grönöjä ei enää valmisteta! Saa nähdä, nouseeko niiden hinta Huuto.netissä ja muualla lähivuosina.)

Ensinnäkin löysin olohuoneen lukuvalaisimeksi valkoisen retro-Livalin kolmella eurolla:


Valaisin oli aika rähjäisessä kunnossa, mutta puhdistin sen nahkealla mikrokuituliinalla ja hankausaineella, ja nyt se näyttää oikein kelvolliselta. Se päätyi ainakin toistaiseksi sohvan viereen jakkaralle Granit-kupposen ja rahapuun kamuksi. Valaisin on mielestäni ihan supersymppis, jotenkin aivan ihana! Eikö lukunurkkaus näytäkin nyt ihanan kotoisalta?


Löysin toisenkin Livalin: vihreän napsulla kiinnitettävän kohdevalaisimen. Valaisin taitaa olla uudempaa tuotantoa, varmaan jostain 90-luvulta, veikkaisin. Se sopii hyvin miehen maalauspisteelle työvalaisimeksi, koska sitä on helppoa siirtää ja siihen saa kirkkaan valon.


Kohdevalaisin maksoi seitsemän euroa eli yli kaksi kertaa enemmän kuin kaverinsa. Voikohan olla, että hinnoittelija ei tiennyt, että tuo vanhempikin on Livalin valaisin? Kohdevalaisimessa nimittäin lukee valaisimen merkki mutta pöytävalaisimessa ei. No, minulla oli hyvää tuuria matkassa, kun sain toisen pilkkahintaan!

Tuosta kohdevalaisimesta tuli muuten mieleeni, että minulla oli joskus tuollainen samantapainen nipsulla kiinnitettävä kohdevalaisin lukuvalona sängyn vieressä. Kerran halusin lukea vielä myöhään illalla, vaikka vanhempani olivat kieltäneet. Peitin valaisimen jollain vaatteella, jotta vanhempani eivät näkisi valoa. Hetken kuluttua vaate syttyi palamaan! Mitään isompia vahinkoja ei tullut, mutta sainpahan opetuksen.

Nyt kun valaisimista on puhe, kysäisen muuten, tietääkö joku mitään näistä lampunjaloista, jotka löysin pääsiäisen alla Itäkeskuksen kierrätyskeskuksesta (niitä oli siellä aika monta, liekö joku firma tyhjentänyt varastonsa)?Valkoisen jalan pohjassa lukee Sjömarkens Amatur ab ja violetin pohjassa taas Artilux. Ne näyttävät kuitenkin aivan samanlaisilta. Molempien valmistusmaa on myös Ruotsi. Kivoja jalkoja nuo ovat mielestäni, vaikka eivät arvokkaita olisikaan, ja ne sopivat hyvin pallokynttiläkokoelman viereen!

Valaisinten lisäksi löysin Kyläsaaresta korin, johon panin painot ja kahvakuulan, jotka ovat tähän asti pyörineet olohuoneen nurkassa ihan ilman mitään säilytysasiaa:


Hyviä löytöjä jälleen! Täytyy sanoa, että kirppiksillä kiertely on kyllä mukavaa, vaikka se vaatii aika paljon aikaa ja usein joutuu lähtemään tyhjin käsin kotiin. Kivaa, kun kirppareilla käymiseen on ollut tänä keväänä aiempaa enemmän aikaa, kun ei ole ollut hirveästi erilaisia sivutöitä päivätyön ohella.

1 kommentti:

  1. Lukunurkkaus näyttää todella lokoisalta, kyllä siinä kelpaa köllötellä ihan ilman lukemistakin. :)

    VastaaPoista