sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Yrttihenkarit

Virkkasin tänään trikookuteesta kaksi yrttihenkaria, jotka ripustin tarrakoukkuihin parvekkeen seinälle. Henkarikorien ohje on uunituoreesta Virkkuri: Muotoja ja pintoja -kirjasta. Ohjeessa henkariin kiinnitetään tosin kolme koria, mutta minä sain mahtumaan henkareihini vain kaksi, koska virkkasin korit paksummasta kuteesta.Aika nokkelia ja hauskan näköisiä! Noiden paikkaa on myös helppoa vaihdella sen mukaan, miten niissä olevat kasvit tarvitsevat valoa. Vähän orvoilta korit tosin vielä näyttävät, kun niissä ei ole vielä kasveja. Ensi viikolla käyn taimiostoksilla puutarhamyymälässä, kun äitini tulee Helsinkiin ja saan autokyydin. Henkaritkin olisin voinut maalata nätimmän värisiksi, mutta en jaksanut nyt nähdä sitä vaivaa. Voi sitä paitsi olla, että henkarit pitää vaihtaa jossain vaiheessa tukevampiin, jos nuo pesulahenkarit eivät kestä mullan painoa.

Ja hei, hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

2 kommenttia:

  1. Vitsi että onkin näppärän näköset vekottimet! Mutta virkkaustaidottomalle tietysti vähän hankalampi homma toteuttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeesti sitä virkkauksen oppii, varsinkin tuollaisilla paksuilla matonkuteilla ja trikookuteilla jos harjoittelee, kannattaa kokeilla! Kun perussilmukat hallitsee, pystyy loihtimaan jo vaikka mitä.

      Poista