perjantai 2. toukokuuta 2014

Sisustussuunnitelmia

Mielessäni on parhaillaan niin paljon kaikenlaisia sisustussuunnitelmia ja -ideoita, että pääni meinaa poksahtaa! Ajattelin käyttää yhden viikon kesälomasta maalaus-, nikkarointi- ja sisustushommiin. Suunnitelmissa on ensinnäkin maalata yksi olohuoneen seinä jollain raikkaalla pastellivärillä. Nyt kaikki seinät ovat maalarinvalkoisia, ja värikkäistä huonekaluista ja tekstiileistä huolimatta tunnelma on mielestäni jotenkin kalsea. Lisäksi yhdessä seinässä on aika paljon kittausjälkiä ja muita kolhuja, joten se kaipaa maalausta joka tapauksessa. Ajattelin maalata seinän Tikkurilan sävyllä y371.

Toisekseen haluaisin parvekkeelle paljon lisää ripustuskoukkuja kukka- ja hyötykasviamppeleille tähän tapaan. Aionkin hommata meille poravasaran, porata parvekkeen kattoon kaksi reikää ja kiinnittää reikiin kaksi jykevää koukkua, joiden varaan kiinnitän rautatangon. Kun amppelit roikkuvat tangossa, niitä voi siirrellä valon ja mieltymysten mukaan.

Muutamia uusia pieniä huonekalujakin on ostoslistalla. Ensinnäkin käytävään pitäisi hankkia syvyyssuunnassa kapea, pieni lipasto, jonka laatikoihin voisi sulloa pipot ja hanskat ja kenkälankit. Ostaisin lipaston mieluiten käytettynä - etenkin 50- ja 60-luvuilla valmistetut ovat sopivan siroja makuuni. Ajattelin kierrellä kesälomalla Keski-Suomen kirppareita samalla kun käyn siellä sukuloimassa. Toivottavasti siltä reissulta löytyisi jokin nätti ja edullinen lipasto.

Meillä on makuuhuoneessa tätä nykyä Ikean lastulevyinen kiikkerä työpöytä, jonka ääressä minä ompelen ja saumuroin ja mies maalaa pienoismallejaan. Pöytä on melko pitkä, mutta silti sen ääressä on usein ahdasta. Haluaisinkin meille erilliset työpöydät omille seinustoilleen. Miehelle sopisi hyvin Ikean uuden PS-malliston kirjoituslipasto. Pienoismallit ja maalipurkit eivät pölyyntyisi, kun kannen saisi kiinni. (Parasta olisi tietenkin löytää vanha retrokirjoituslipasto, mutta en uskalla laskea sen varaan.) Minä haluaisin taas mieluiten jonkin vanhan siron kirjoituspöydän, tai sitten jonkin aivan yksinkertaisen ikealaisen (mutta mieluiten massiivipuisen), jos ei parempaa löydy.

Kuva: www.ikea.fi

Retropelti- ja muovipurnukkakokoelmani on kasvanut jo melko isoksi. Suurin osa purkeista on toistaiseksi mikron päällä, mutta siinä ne eivät pääse ollenkaan oikeuksiinsa vaan suurin osa on piilossa etummaisten takana. Ajattelinkin ostaa Ikeasta kaksi keltaista Botkyrka-seinähyllyä ja kiinnittää ne seinään pianon päälle. Purkit sopisivat siihen kuin nakutettu. Nyt pianon päällä on kapea taulu, jolle löytyisi varmasti uusi paikka jostain.


Kuva: www.ikea.fi

Eteisemme on varsinainen murheenkryyni. Sinne ei mahdu kaappia, koska se on niin kapea, joten varsinkin talvisin takit pursuilevat avonaulakossa ja kengät levittäytyvät käytävän puolelle. En ole keksinyt, miten ratkaisisin säilytysongelman, mutta todennäköisesti aion siivota kesällä vaatehuoneemme oikein perusteellisesti ja hommata sinne säilytyskoreja kengille. Silloin eteisessä tarvitsisi säilyttää vain kulloinkin käytössä olevia kenkiä. Lisäksi voisimme hankkia vähän nykyistä korkeamman kenkähyllyn (nyt meillä on vain sellainen söpö mutta pieni ritilähylly, joita myydään ihan perusmarketeissa).

Tarvitsisimme eteiseen myös uuden kenkämaton. Olen nähnyt monissa blogeissa pilven muotoon leikatuista eteismatoista. Ajattelin tehdä sellaisen, jos en löydä valmiina mitään nättiä.

Vielä muutamia pikkuideoita: 

Makuuhuoneen yhdellä seinällä on kolme Ikean tummaa Ribba-tauluhyllyä vierekkäin kiinni toisissaan. Ajattelin maalata ne mintunvihreäksi ja kiinnittää ne seinään uudelleen eri korkeuksille epäsymmetrisesti.

Haluaisin käytävän lattialle vielä yhden räsymaton niin, ettei lattia näkyisi juuri ollenkaan. Rakastan räsymattoja yli kaiken - mikään ei luo yhtä kotoisaa tunnelmaa! Äiti vinkkasi, että mökillä olisi ylimääräisiä räsymattoja, joten toivon, että löydän sieltä mieleiseni.

Ja sitten haluaisin tehdä meille himmelin! Ehkä kapeista pilleistä näin alkuunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti