torstai 8. toukokuuta 2014

Tekstiilipäivä

Kävin tänään Ison-Roban ja Fredan Uffeilla viiden euron päivillä. Löydän Uffilta harvoin mitään kivoja kodintekstiilejä, ja ostan sieltä useimmiten pelkästään vaatteita. Tänään kuitenkin kävi tuuri, ja löysin monta ihanaa kangasta!

Löysin ensinnäkin Tampellan Mustikkaruutu-kangasta, josta edellinen omistaja oli ommellut pöytäliinan. Kangas oli juuri sopivan kokoinen meidänkin pöydän päälle, joten pöytäliinaksihan se päätyi. En pidä ruskeasta juurikaan, mutta tässä kankaassa valkoisen vieressä se näyttää yllättävän raikkaalta. Lisäksi liina sopii hyvin meidän tummaksi petsatun pöytäkaluston väriin.


Ja sitten löysin Marimekon Fujiwo Ishimoton punavalkoraidallista Ujo-kangasta (1981), josta oli ommeltu pikkuikkunan verhot. Ompelin verhoihin leveämmät yläpäärmeet ja ripustin ne keittiön ikkunaan. Kangas oli jo vähän kauhtunutta, ja siinä oli myös pari reikää, jotka siksakkasin. Pidän jotenkin siitä ajatuksesta, että jonkun hylkäämät kuluneet verhot saivat vielä yhden elämän!


Ishimoto on muuten yksi suosikkisuunnittelijoistani Marimekolla.

Ja kolmanneksi löysin sympaattisen vuoden 1999 kalenteripyyhkeen. Onko 1999 jo retroa? ;) Siinä on ihania yrttejä kuvituksena!


Pyyhkeen paikka on ainakin toistaiseksi parvekkeella kukkahyllyn yläpuolella. Huomasitteko muuten, että tinjami on kirjoitettu n:llä? Nykyisin vakiintuneempi taitaa olla timjami.

Olen kirjoitellut täällä viime aikoina oikeastaan pelkästään kirppisostoksistani. Tarkoitus on päivittää muustakin heti kun aikaa riittää! Onneksi huomisen jälkeen on viikonloppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti